SCHOONMAAKACTIE & COUSCOUSDAG

Op zaterdag 22 maart 2014 stroopten buren van de Schietbaanlaan de mouwen op en startten een Schoonmaakactie voor de buurt. Het initiatief was genomen door Vereniging Ettaouhid, die met het idee kwam tijdens een Buurt Bestuurt bijeenkomst van Middelland West.

De straat werd geveegd en zwerfvuil was niet meer veilig. Met grijpers, zakken, bezems, gefaciliteerd door de Roteb, ging jong en oud aan de slag! Om 14 uur hebben ruim 40 kinderen i.s.m. bewoners een groot gedeelte van de Schietbaanlaan geweldig schoon gekregen. De inzet werd door de Roteb beloond, die een veegwagen en mankracht stuurde voor het vuil op te halen. Een gezellige koffie en theepauze zorgden voor nog meer energie en hierdoor werd zelfs het Johannes de Vouplein schoongemaakt.

Naast het schoonmaken van de straat, werd ook het groen aangepakt. De Schietbaanlaan kent al prachtige plantsoenen, onderhouden door bewoners. Enkele plekjes konden nog wat fleur & kleur gebruiken. Na flink schoffelen en onkruid wieden, zijn met groene vingers fantastische bloemen geplant en zaden gezaaid (benieuwd wat dit gaat worden!). Naast zaden, heeft deze dag ook veel positiviteit gezaaid onder de buren. Zij gaven aan vaker iets met elkaar te willen ondernemen. De dag werd afgesloten met een heerlijke Couscous-maaltijd bij Vereniging Ettaouhid.